PreobraŽENA

Na Konjičkom klubu Livno u 2022. godini provedena je edukacija "Živi što jesi" u sklopu projekta PreobraŽENA. Edukacija se sastoji od pet vikend modula koji se temelje na inovativnim metodama integrativne geštalt pedagogije i ekspresivne art terapije s ciljem prepoznavanja osobnih potencijala, resursa i potreba te razvoja i jačanja osobnosti.

Integrativna geštalt pedagogija je plod metoda i koncepta s područja geštalt filozofije, geštalt terapije te humanističke i geštalt psihologije, primijenjenih u odgojnom i obrazovnom procesu u kojem se čovjek promatra kao onaj koji teži za jedinstvom tijela, duše i duha te unutar sebe posjeduje sve potrebno za ovladavanje životom. Ekspresivna art terapija je prirodni jezik osobe jer se temelji na spontanosti, partnerstvu, improvizaciji, ekspresivnosti, humoru, hrabrosti i zabavi!

Voditelji edukacije su: licencirani geštalt treneri prof. dr. sc. Stanko Gerjolj te prof. dr. sc. Janez Vodičar, Iva Ivković Ivanišević - geštalt pedagog i praktičarka ekspresivne art terapije, Ružica Đonlić - geštalt pedagog.

Kroz edukaciju se provodi praktična nastava namijenjena geštalt pedagozima u sklopu njihovog stručnog usavršavanja i ostvarivanja uvjeta za napredovanje za zvanje geštalt savjetnika.

Projekt provodi
Društvo integrativne geštalt pedagogije (Hrvatska) u partnerstvu s udrugom marijanske vinkovske mladeži u BiH (MVM-BiH) i Centrom izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije (CISDŽ).

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva vanjskih i europskih poslova te se provodi  na području Hercegbosanske županije. Vrijednost projekta je 299.993,20 HRK.

Cilj projekta je jačanje uloge žena (predstavnice i članice udruga, ustanova, vjerskih zajednica, poduzetnice, predstavnice mikro, malih i srednjih poduzeća, nezaposlene žene) za kvalitetni iskorak u smjeru obrazovanja, poduzetništva i političkog angažmana kao i ostvarivanje međunarodne suradnje s organizacijama civilnog društva (OCD) u BiH kroz razmjenu znanja i iskustava te stvaranje i osnaživanje partnerstva sa stranim OCD-a.

Stajališta iznesena u ovoj objavi isključiva su odgovornost Društva integrativne geštalt pedagogije.