Stigli pastuh i ždrijebe

U studenom 2017. godine stigla su nam nova pojačanja iz Slovenije: quarter pastuh Sweetly Peppy Chic star godinu i pol i quarter kobila RB Ima Yuki od 6 mjeseci.

Nasipanje pijeska oko štale

U lipnju 2017. godine nasuli smo i ručno poravnali devet kamiona pijeska unutar i oko štale. Glavni nositelji ove radne akcije bili su učenici Srednje strukovne škole Silvije Strahimir Kranjčević iz Livna, članovi školske eko sekcije.

Napravili smo okrugli manjež

Gradnja okruglog manježa trajala je od svibnja do rujna 2017. godine, i vrlo je zahtjevna. Nasuli smo nekoliko drenažnih slojeva, miješali gnjilu i sitni pijesak, ravnali, valjali, vibrirali... Podloga mora biti tvrda da podnosi konjska kopita, a mora biti i propusna za vodu. Ali okrugli manjež je izuzetno važan za bilo kakav rad s konjima. To je najsigurnije mjesto za početni trening konja, kao i za početak škole jahanja.

Putovanje u Sloveniju i Hrvatsku

U ožujku 2017. prešli smo Sloveniju i Hrvatsku uzduž i poprijeko i zavirili u svaku štalu gdje ima bilo kakav quarter konj. U izviđanje su išli Perica Džeko i Niko Jukić. Cilj ovog putovanja je bio vidjeti kakva je ponuda quarter konja i upoznati ljude koji se bave western jahanjem.

Postavljanje ograde oko štale

Iako su nosači za stupove već prije bili spremni, radovi postavljanja ograde oko štale trajali su od veljače do lipnja 2017. godine. Hrastovi koci, veliki, teški... Utovari, istovari... Pa onda guljenje kore, sušenje, brušenje, bušenje, impregniranje, postavljanje, farbanje. Pa pletena mreža od 2 metra. I još plus dvije željezne kapije, velika i mala: temelji, varenje, postavljanje, farbanje...