Priključak vode

U listopadu 2016. godine radili smo priključak na gradsku vodovodnu mrežu. Daleko, težak teren, skupo... Na kraju smo ipak sve obavili i imamo vodu u štali, što je osnovni preduvjet za useljenje konja i početak rada.

Postavljenje otvora na štalu

U kolovozu 2016. godine postavili smo prozore i vrata na štalu. U ovom poslu veliku pomoć pružili su nam Ivica Pavić, Vinko Vrdoljak, Ante Teklić i Tiho Crnković. Bez njih, ništa od posla ne bi bilo...

Završen krov na štali

Zahvaljujući lijepom vremenu u prosincu 2015. godine nakon postavljanja krovne građe, opšava daskom i krovne folije uspjeli smo završiti i limarske radove. Krov na štali je sada u potpunosti završen!

Zidanje štale

Tijekom ljeta 2015. bavili smo se više lopatama i mistrijama nego konjima. Nije ni to loše provedeno vrijeme... Obzirom da na našoj lokaciji nema vode ni struje, a nema ni nekakvog objekta u kom bi se mogao držati alat, sve smo morali dovoziti i odvoziti svaki dan. Je malo dodijalo, ali isplatilo se.

Putovanje u Mađarsku i obuka za rezanje kopita

U sklopu putovanja prema Mađarskoj posjetili smo i državnu ergelu lipicanaca u Đakovu. Svratili smo jer nam je bilo usput. Ergela ima lijepu infrastrukturu i bavi se uzgojem lipicanaca. Imaju prekrasnu dvoranu za jahanje. U Mađarskoj smo boravili dva dana na ranču Akazienhof, Academia Liberti. Tu je započela obuka za rezanje kopita. U povratku iz Mađarske posjetili smo ergelu quarter konja u Višnjici. U ovom prekrasnom ambijentu osim konja žive i jeleni lopatari.

Gradnja temelja za štalu

Temelj za gradnju štale je gotov, teren nasut i poravnat. Slijedi zimska pauza a na proljeće možemo početi zidanje. Imali smo blagi nagib terena što je zahtijevalo cca 20 kamiona materijala kako bismo došli na ravno. Vjerovali ili ne, sav taj materijal poravnali smo bez bagera - ručno, tj. lopatama.

Putovanje u Sloveniju kod Vascera

Posjetili smo obitelj Vascer u Sloveniji. Već više od 10 godina bave se uzgojem američkih quarter konja i western jahanjem. Zahvaljujemo gospodinu Goraždu, gospođi Doroteji i njihovom sinu Marku na gostoprimstvu i ugodnom razgovoru! Nadamo se dobroj suradnji i ubuduće!

Imamo tri instruktora jahanja

U rujnu 2013. godine tri naša člana uspješno su položili ispite za instruktore jahanja i tako ispunili osnovni preduvjet za pokretanje Konjičkog kluba Livno. Nije bilo lako cijelo vrijeme putovati iz Livna u Zadar i natrag, ali evo, na kraju se isplatilo. Prvi u BiH donosimo western jahanje i reining!

Western jahanje na MK Ranchu

Edukaciju za western jahanje na MK Ranchu u Pakoštanima (na Vranskom jezeru, kraj Zadra, Republika Hrvatska) držali su nam Mike Farina i Sabina Besednik. U 2012. i 2013. godini naša tiri člana išla su, gotovo svaki vikend kad je to vrijeme dopuštalo, iz Livna u Zadar na obuku za western stil jahanja, sa naglaskom na elemente reininga.

Putovanje u Italiju

U studenom 2012. godine putovali smo u Italiju sa našim prijateljima sa MK Rancha. Na ovom dvodnevnom putovanju posjetili smo neke od uzgajivača quarter konja i gledali natjecanje u popularnoj western disciplini - reining. Putovanje su organizirali Mike i Sabina. Njima, kao i ostatku ekipe, hvala najljepša na ugodnom druženju!