Smještaj za konje

Za sve ljubitelje konja koji imaju san o vlastitom konju a nemaju ga gdje držati nudimo mogućnost smještaja konja kod nas.

 

Cjelokupan cjenik naših usluga možete vidjeti ovdje.

Konji se mogu smjestiti u dvije varijante A. i B. Odnos između vlasnika konja i Kluba regulira se ugovorom. Klub preuzima obaveze redovitog hranjenja, čišćenja,  puštanja na ispust i nadzora nad konjem, te stvaranja uvjeta za što sigurniji i ugodniji boravak konjima u prostorima Kluba.

Međutim, kako god se konji držali, uvijek postoje rizici od ozljeda, bolesti i razne druge štete koja može nastati na konjima. Klub ne može preuzeti odgovornost za to i nije dužan vlasniku nadoknaditi štetu. Sva šteta koja može nastati na konju ide na teret vlasnika, isto kao kad konja drži u vlastitoj režiji.

 • Klub može koristiti konja za svoje potrebe, pružanje usluga škole jahanja, rekreativnog, terapijskog ili športskog jahanja u skladu sa pravilima Kluba, može naplaćivati te usluge i sav prihod se koristi za podmirivanje troškova Kluba. Vlasnik nema nikakav prihod od toga.
 • Klub redovito trenira konja i održava njegovo znanje koliko to vremenski uvjeti dopuštaju.
 • Konj radi jedan ili dva termina dnevno, okvirno po sat vremena, izuzev terenskog jahanja koje može trajati duže. Ostalo vrijeme je slobodan u društvu ostalih konja.
 • Minimalni period smještaja konja u Klubu prvi put je dvije godine; nakon toga ugovor se produžava po godinu dana.
 • Vlasnik i njegova uža obitelj (muž, žena i djeca) mogu besplatno jahati svog konja kad god postoje uvjeti za to uz rezervaciju termina u skladu sa pravilima Kluba.
 • Vlasnik i njegova uža obitelj (muž, žena i djeca) mogu jahati ostale konje u Klubu i koristiti usluge škole jahanja uz 50% popusta na cijene za goste.
 • Klub ne može koristiti konja za svoje potrebe, konj nije u treningu i ne koristi se za jahanje.
 • Vlasnik i njegova uža obitelj (muž, žena i djeca) mogu koristiti svog konja po svojoj volji bez ikakvih dogovora s Klubom oko termina.
 • Minimalni period smještaja konja u Klubu prvi put je tri mjeseca, nakon toga ugovor se produžava po mjesec dana ili više.

Puno je ljubitelja konja koji sanjaju o tome da imaju vlastitog konja ali nemaju uvjete za držanje:

 1. Treba uložiti novac u kupnju konja.
 2. Treba imati prostor i objekte za držanje konja, sijena i ostale opreme.
 3. Treba imati vremena za svakodnevno čišćenje, hranjenje, puštanje na ispust...

Čak i oni koji sve to imaju i nabave konja u želji da ga povremeno jašu u slobodno vrijeme, u pravilu ga drže godinu, dvije, tri i na kraju se razočaraju i prodaju. I nisu se najahali. Od svih problema u držanju konja najteži je nedostatak znanja. Ljudi nisu svjesni koliko znanja i redovitog rada je potrebno da bi se konj mogao lako jahati i upravljati u jahanju.

Ako držite konja kod nas, možete imati konja koji će biti uredan i lako upravljiv za jahanje, a nemate nikakvih obaveza oko održavanja. Samostalno ćete to vrlo teško postići.

Prvi i osnovni uvjet je da konj bude odabran u dogovoru s nama. Ako samostalno nabavite konja vrlo su male šanse da ćemo ga primiti na smještaj u našu štalu jer imamo vrlo stroge kriterije oko toga kakvi konji mogu doći kod nas a kakvi ne. Evo osnovnih:

 1. mora biti jedna od western pasmina: quarter, paint ili appaloosa,
 2. mora biti radna (športska) linija (genetika) i
 3. prednost imaju kobile i kastrati u odnosu na pastuhe.

Ukoliko ste zainteresirani za kupnju ovakvog konja slobodno se javite i mi ćemo vam pomoći u pronalaženju i cjelokupnoj proceduri.